Alkmaar en omstreken

Starten

SusieQ Solex is gevestigd in het oude centrum van Alkmaar, op 700 meter van het NS-station en met voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de buurt. Vanuit daar rij je in no time door  de natuur! We hebben twee routes uitgestippeld die je kunt volgen maar je kunt het ook lekker zelf bepalen! You’re as free as a bird.

Het beste van het Westen:

Aan de westkant van Alkmaar zie je het landschap veranderen van natte melkveehouderij naar droge zandbloembollenteelt. Een tocht langs de duinen brengt je door de oude dorpjes Egmond, Bergen en hun equivalenten aan zee. Koeien, bloemen en zee ten westen van Alkmaar. Stel je eigen boeket samen bij een pluktuin, dwaal over de overblijfselen van kasteel Egmond of geniet gewoon van een drankje terwijl je uitkijkt over de Noordzee.

Prachtig uitzicht in het oosten:

Het weidse laagland aan de oostkant van Alkmaar biedt prachtige vergezichten, veel molens en pittoreske dorpjes als Schermerhorn, Graft, Grootschermer en De Rijp (een van de mooiste dorpen van Nederland) Langs de route zijn verschillende musea te bezoeken, waaronder een 17e eeuwse windmolen en een 19e eeuws gemaal.

Een voor jou samengestelde route:

Naast de deze tochten, kun je ook je eigen route in de omgeving van Alkmaar samenstellen. SusieQ denkt graag met je mee en kan je hierbij tips geven. Niet alles is mogelijk: op de Solex mag je niet altijd en overal rijden. De mooiste route is er eentje met weinig stoplichten, vindt grotendeels buiten de stad plaats en heeft mooie plekjes om te pauzeren.